Geschiedenis
Laat ik me eerst even voorstellen:
Ik ben Pieter Hendrik Gelauf, geboren op 31 januari 1954 in Den Haag en altijd in Den Haag woonachtig gebleven. Mijn eigen voetbalcarrière als speler begon en eindigde na 20 jaar en via een aantal andere verenigingen weer bij ADO.
Na circa 30 jaar als trainer in de voetbalwereld te hebben rondgestruind is het plan tot het realiseren van een voetbalschool uiteindelijk een feit. Sinds 3 december 2010 ben ik begonnen met Keepers- & Voetbalschool De Nieuwe Burcht.
Een droom
Al jaren met een plan rondlopen en dit niet direct kunnen realiseren. Langzamerhand zorgde dat wel voor wat irritatie bij mijzelf. Ik dacht: ’Hoe kan dit nu mogelijk zijn, zo ben je normaal niet!’ Bij mij gebeurt iets dergelijks zelden en zeker niet wanneer het met voetbal te maken heeft. Wanneer iets speelt m.b.t. voetbal, dan duik ik er bovenop en wil dit realiseren, de uitdaging aangaan of deze zoeken.
Een voetbalschool anders dan anderen
De voetbalscholen schieten namelijk als paddenstoelen uit de grond. Het lijkt wel of de voetbalscholen met honderden tegelijk in Nederland uit de grond worden gestampt. Deze voetbalscholen zijn veelal gericht op individuele technische ‘Wiel Coerver-training’. Dat is bij deze voetbalschool anders.
Doel
Ons doel is om, in aanvulling op de training bij zijn vereniging, de voetbaltechniek van de deelnemers op een plezierige manier naar een hoger niveau te tillen!
Vanuit mijn eigen ervaringen als voetballer en als trainer, komen vele leermomenten die waardevol genoeg zijn om door te geven aan de deelnemers. Deze ervaringen heb ik samengevat en aangevuld met de kennis van de nodige cursussen.
Verder heb ik vanuit mijn beroepssituatie, sportbegeleider bij Parnassia, ook eigen stof gebruikt om mensen die minder actief waren weer aan het sporten te krijgen.
Sociaal aspect
Ik ben een voetbaldier, maar hou buiten mijn werkzaamheden als trainer ook oog voor het sociale aspect van de voetbalsport. “In het verleden hebben we op het complex van Vredenburch een toernooi voor daklozen georganiseerd. De opzet voor dit toernooi was om die mensen sterker te laten worden waardoor ze sneller kunnen herstellen. Men was aanvankelijk wat sceptisch, maar het was een groot succes. De aanvragen om vaker dit soort toernooien te organiseren stromen binnen. We willen kijken of het in de nabije toekomst ook mogelijk is om aan het einde van het seizoen weer zo’n toernooi te organiseren.
Het KWF-toernooi
Ook nog vers in het geheugen ligt de organisatie van het KWF-toernooi. Dit toernooi werd ook op Vredenburch gehouden. Hiermee collecteren we voor het KWF. Dat deed ik zeven jaar geleden al bij mijn vorige club ODB, waar het nog steeds georganiseerd wordt. Ik hoop dat andere clubs in deze regio ook dit soort toernooien gaan organiseren…!